Mijn verhaal

Ik ben strateeg die concepten creëert voor organisaties om hun HR en werkomgevingsvraagstukken te beantwoorden. Met die concepten zorg ik er samen met mijn klanten voor dat zij de juiste bedrijfsmiddelen (fysieke, mentale en virtuele werkomgeving) actief inzetten, zodat ze hun doelen sneller en effectiever behalen. Ik ontwikkel en faciliteer op maat gemaakte veranderprocessen en workshops waarmee de organisatie richting kan bepalen. 

In mijn dagelijkse werk voer ik gesprekken met mijn klanten over redelijk abstracte thema's. Ik praat met ze over hun visie, missie en strategie, over het gedrag en de cultuur binnen hun organisatie en de onderliggende normen en waarden. Allemaal met het doel om te bepalen hoe we deze tastbaar kunnen maken in dagelijkse praktijk. In de fysieke omgeving, in de manier van werken, in de cultuur en het gedrag. Papieren visies, missies en strategieën zijn in mijn ogen nutteloos. Alleen doorleefd en levend zorgen ze ervoor dat je je kan onderscheiden als organisatie. Dan ben je zichtbaar voor jouw klanten en medewerkers!

De start van mijn carrière

Het zijn abstracte thema's en heel wat minder grijpbaar dan de inhoud van de gesprekken met klanten aan het begin van mijn carrière. In die tijd ging het over werkplek concepten, kantoorinrichting en soms zelfs de kleur van een stof - dat heb je met een achtergrond in de interieur architectuur. Die gesprekken waren vaak een stuk tastbaarder, maar de inhoud triggerde mij veel minder. Het gaat er toch juist om dat de mensen in de organisatie op de beste manier hun werk kunnen doen in die nieuwe omgeving en dat medewerkers gelukkig en gemotiveerd kunnen werken? En niet zozeer over de beste kleurencombinatie?

Ik ben mijn carrière gestart bij Gispen als interieurontwerper en huisvestingsadviseur. Daar kreeg ik  de smaak te pakken om invulling te geven aan wat de organisatie nodig heeft om echt goed ondersteund te worden door de eigen omgeving. En dan het liefst integraal bezien, niet stoppen bij enkel de fysieke werkomgeving. Na zes jaar bij Gispen zegde ik mijn baan op en ben ik zelfstandig verder gegaan. Na wat omzwervingen in de fotografie en autonome kunst duurde het niet lang voordat het huisvestingsadvies opnieuw mijn aandacht trok

Het oprichten van een eigen adviesbureau: WorkWire

Enkele jaren later richtte ik in 2014 met mijn toenmalige compagnon Esther het adviesbureau WorkWire op. WorkWire richt zich op het ontwikkelen van de ‘Empowering Workplace’. Dat is een werkomgeving waarin de organisatie optimaal ondersteund wordt om te kunnen werken op een manier die bijdraagt aan de organisatiedoelstellingen. Niet enkel vanuit huisvesting of faciliteiten bezien maar ook vanuit architectuur, ICT en het gedrag. Een ‘Empowering Workplace’ draagt ook bij aan de intrinsieke motivatie van de medewerkers om op een bijpassende manier te willen werken. Dat was in die tijd een ander geluid in de markt. Heel veel organisaties waren immers nog aan het bijkomen van de vierkante meter reducties door de kredietcrisis.

WorkWire groeiden in zes jaar tijd uit tot een bekende naam in de markt met een bevlogen team van adviseurs en ontwerpers.

En dat was voor mij het moment om weer verder te gaan.

Ik ben een bouwer. Ik ben op mijn best als ik iets nieuws creëer. Of het nu een methodiek of bedrijf is. Mijn energie gaat stromen als ik vooruitgang en beweging kan stimuleren. Sinds januari 2020 ben ik weer zelfstandig en help ik organisatie door het creëren van veranderprocessen en concepten om hun werkomgeving- en HR vraagstukken te beantwoorden. 

Referenties

"Met het aansnijden van het thema sociale cohesie legt Simone de vinger op de zere plek, die bewustwording zal leiden tot een menswaardiger en duurzamer manier van werken"

"Al meerdere jaren heeft Simone optimale dienstverlening aan ons geleverd. Dit o.a. gericht op onze werkomgeving op basis van Fysieke Werkomgeving Rijk en vanuit een brede huisvestingsbril. Simone is altijd voldoende wendbaar om onze vraagstukken op te lossen met uitstekende (concrete) adviezen."

"Professionalisering, samenwerking en vooral het delen van kennis waren hoofdthema’s die door de nieuwe huisvesting ondersteund moesten worden. Simone heeft dit proces op een zeer deskundige en inspirerende wijze begeleid."